כאשר הילדים מתגוררים אצל אחד ההורים וזמני השהות עם ההורה השני מצומצמים, מקובל כי ההורה שלו זמני השהות המצומצמים ישלם מזונות ילדים להורה אצלו מתגוררים הילדים בכדי להשתתף בנטל הכלכלי של גידול הילדים.
יחד עם זאת, גם במקרה שהילדים מתגוררים בשני הבתים, ייתכן ואחד ההורים ישתתף בנוסף בנטל הכלכלי של גידול הילדים אצל ההורה השני, ועל כן ישלם להורה השני מזונות ילדים, זאת מאחר והחיוב במזונות הילדים נגזר מחישוב של צורכי הילדים והכנסות ההורים היחסיות, כמו גם זמני השהות של הילדים אצל כל אחד מההורים.
מזונות אישה הם תשלום כספי חודשי שאדם חייב להעביר לבת זוגו, בדרך כלל לאחר פירוד, לשם שמירה על רמת החיים שהייתה נהוגה במהלך הנישואין. בניגוד לישראל, בעולם המערבי תשלום המזונות איננו מגדרי, ולכן ההגדרה המקובלת בעולם היא מזונות בן/בת זוג, כאשר ישנם מצבים בהם האיש יהיה מחוייב לשלם לאישה תשלום מזונות, בעוד במצבים אחרים האישה תשלם לאיש תשלום מזונות בן זוג.
זאת ועוד, אצל בני זוג נשואים שהינם נשואים, תשלום מזונות האישה נפסק בישראל עם הגירושין, בעוד בעולם תשלום המזונות לבן/בת הזוג מתחיל עם הגירושין ונקצב לתקופה מוגבלת בשנים או לתקופה בלתי מוגבלת, בהתאם לאורך שנות הנישואין, וזאת אלא אם מקבל/ת המזונות נישא/ת בשנית.
כאשר בני זוג מתגרשים הם נדרשים בדרך כלל להפריד כוחות גם בענייני רכוש. ישנם בני זוג אשר מביאים עמם לנישואין רכוש שצברו מלפני הנישואין, וכן לאורך החיים המשותפים בני הזוג צוברים בדרך כלל רכוש משותף. בהעדר הסכם טרום נישואין בין בני הזוג, על הצדדים להפריד את רכושם ולחלקו ביניהם, כשחלק מהרכוש הינו משותף ויתחלק בין בני הזוג בגירושין, ואילו חלק מהרכוש עשוי להיות שייך רק לאחד מבני הזוג, ואינו נחשב רכוש משותף, ועל כן איננו מתחלק בין הצדדים. רכוש משותף יכול לכלול נכסים פיזיים, כגון מקרקעין ומיטלטלין, ואף נכסים בלתי מוחשיים, כגון מוניטין ונכסי קריירה, שרכשו הצדדים במהלך החיים המשותפים.
מנדי ברייטקופף, משרד עו"ד